Wegenwerken aan de Handelslei in Sint-Job zorgen voor hinder op weg naar Orthoca Noord – Meer info

Wat is handchirurgie

Onze handen gebruiken we op allerlei verschillende manieren. Handen helpen ons bij eten, kleden, schrijven, werken, creatief zijn, en vele andere activiteiten.

Om dit alles te doen, hebben onze handen gevoel en mobiliteit nodig, zoals beweging van gewrichten, glijden van pezen en samentrekken van spieren. Wanneer er zich een probleem in de hand voordoet, moet optimale behandeling gegeven worden aan alle verschillende weefsels die de complexe handfunctie mogelijk maken. Handchirurgie omvat de heelkundige en niet-heelkundige behandeling van aandoeningen en problemen die zich kunnen voordoen in de hand en het bovenste lidmaat.

In tegenstelling tot wat u misschien zou denken is handchirurgie een erg uitgebreide specialiteit. Vooreerst verzorgen handchirurgen de onmiddellijke behandeling van traumatische handletsels, zoals snijwonden en breuken, maar ook de reconstructie na vroegere letsels, aangeboren afwijkingen, osteoarthrose en arthritis, infecties en tumoren.

Ook de behandeling van zenuw– en peesproblemen in de hand wordt door handchirurgen gedaan. Microchirurgie wordt gebruikt om geamputeerde ledematen terug aan te zetten en voor moeilijke reconstructies.