Wegenwerken aan de Handelslei in Sint-Job zorgen voor hinder op weg naar Orthoca Noord – Meer info

Orthoca en AZ Monica campus Antwerpen openen state-of-the-art Orthopedie Focus Kliniek

Op donderdag 18 januari 2024 opende de Orthopedie Focus Kliniek officieel haar deuren in het bijzijn van burgemeester Bart De Wever en schepen Els van Doesburg (schepen van gezondheidszorg), prof. dr. Olivier Verborgt (diensthoofd Orthopedie) en Geert Smits (afgevaardigd bestuurder AZ Monica). 

De Orthopedie Focus Kliniek, een uniek concept in België, is het resultaat van een langdurige visie om expertise te bundelen op één locatie. Het idee is niet alleen innovatief, maar biedt ook aanzienlijke voordelen. Door middelen, kennis en uitvoering te bundelen wordt niet alleen de efficiëntie vergroot, maar kunnen ook meer patiënten in kortere tijd worden geholpen met meer zorgkwaliteit en service. 

Het nieuwe complex herbergt twaalf hypermoderne operatiezalen met state-of-the-art technologie.  Opvallend is dat deze verbeteringen niet gepaard gaan met hogere kosten; integendeel, de focus op efficiëntie draagt bij aan een kosteneffectieve benadering. 

Dr. Prof. Olivier Verborgt, orthopedist en diensthoofd orthopedie in AZ Monica en docent aan de Universiteit Antwerpen, deelt zijn enthousiasme over de synergie tussen opleiding, onderzoek en praktijk.
“Het samenvoegen van deze twee werelden is de gedroomde formule om kennis verder te verspreiden. Studenten in opleiding kunnen hier stagelopen, en hopelijk zullen sommigen van hen hier na hun studie hun carrière voortzetten.”

De verdere ontwikkeling van de Orthopedie Focus Kliniek belooft niet alleen een verbeterde ervaring voor zowel medewerkers als patiënten, maar ook een verhoogde kwaliteit van zorg, zowel binnen als buiten de ziekenhuismuren.  Vanaf de eerste consultatie tot de laatste follow-up. De focus op voorspelbare processen, gecombineerd met lage variabiliteit, stelt de kliniek in staat om zich te concentreren op gestroomlijnde procedures, waardoor de doorstroming wordt bevorderd en het risico op complicaties wordt geminimaliseerd. 

Met deze indrukwekkende Orthopedie Focus Kliniek zet Orthoca een ambitieuze stap om zich tot de top van Europa te positioneren.  Orthoca en AZ Monica hebben met deze kliniek een nieuwe standaard gezet in orthopedische zorg, die zowel patiënten als medische professionals ten goede zal komen.