Wegenwerken aan de Handelslei in Sint-Job zorgen voor hinder op weg naar Orthoca Noord – Meer info

Impingment en labrumscheur

Bij een afwijkende vorm van de hals van de heupkop en/of rand van de heupkom kan er vroegtijdig contact ontstaan tussen beide en geraakt ook het labrum beschadigd. De verbinding tussen kraakbeen en labrum geraakt verstoord/scheurt en hierdoor wordt het kraakbeen uiteindelijk ook aangetast. Een labrumscheur en/of kraakbeenletsel kan ook ontstaan zonder duidelijke heupimpingment.

Meestal wordt deze afwijking gezien bij de sportieve (amateur of (semi-)professionele) populatie, maar zelden ook bij patiënten die geen sport beoefenen maar in het dagelijks leven toch klachten ondervinden. Typisch is de liespijn maar eerder naar de zijde toe (vaak aangetoond als C-sign).

Soms kan er pijn zijn achteraan diep in de heupregio of over het bovenbeen naar de knie toe.

Als er last is in het dagelijks leven ervaart de patiën typisch de klachten bij diep buigen en draaien van de heup, zoals bijvoorbeeld bij het aantrekken van kousen. in/uit een wagen stappen, ..

Indien uw arts een heupimpingment vermoedt zal er een radiografie en/of artro-mri (een mri scan waarbij er vooraf contrastvloeistof wordt ingespoten om meer detail weer te geven) aangevraagd worden.

Behandeling

Indien tijdelijke rust en ontstekingsremmers de pijn/last niet definitief verhelpen, kan een inspuiting overwogen worden.